Un șir de nereguli, depistate la centrele de plasament pentru copii

Un șir de nereguli, depistate la centrele de plasament pentru copii
Centrul de Sănătate Publică Chișinău, împreună cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, au efectuat controale planificate și inopinate la centrele de plasament pentru copii, informează NOI.md.

Aceste controale s-au efectuat cu scopul evaluării organizării alimentației și a conformării acesteia la Recomandările pentru un regim alimentar sănătos și activitatea fizică adecvată în instituțiile de învățămînt din Republica Moldova, modalitatea de preparare a bucatelor, evaluarea condițiilor sanitaro-igienice a încăperilor.

În urma vizitelor efectuate s-a depistat că unele centre activează cu încălcări: prezența unor produse alimentare nerecomandate, precum napolitanele, turtele dulci, piperul negru, biscuiții ce conțin margarină, iaurt cu îndulcitori artificiali și gust de fructe; nu se respectă regimul de igienizare, de dezinfecție a veselei și a încăperilor.

Astfel, a fost întocmit un proces verbal pe numele persoanei responsabile și urmează a fi perfectate prescripții sanitare. 
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load