X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Un șir de nereguli, depistate la centrele de plasament pentru copii

19 ian. 2017,, 18:00   Capitala
3143 0
Centrul de Sănătate Publică Chișinău, împreună cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, au efectuat controale planificate și inopinate la centrele de plasament pentru copii, informează NOI.md.

Aceste controale s-au efectuat cu scopul evaluării organizării alimentației și a conformării acesteia la Recomandările pentru un regim alimentar sănătos și activitatea fizică adecvată în instituțiile de învățămînt din Republica Moldova, modalitatea de preparare a bucatelor, evaluarea condițiilor sanitaro-igienice a încăperilor.

În urma vizitelor efectuate s-a depistat că unele centre activează cu încălcări: prezența unor produse alimentare nerecomandate, precum napolitanele, turtele dulci, piperul negru, biscuiții ce conțin margarină, iaurt cu îndulcitori artificiali și gust de fructe; nu se respectă regimul de igienizare, de dezinfecție a veselei și a încăperilor.

Astfel, a fost întocmit un proces verbal pe numele persoanei responsabile și urmează a fi perfectate prescripții sanitare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?