X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene ar putea avea loc în aprilie-mai la Kiev

13 ian. 2017,, 12:45   Politică
2738 5

Prima şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene, care nu s-a mai întrunit din anul 2011, ar putea avea loc în lunile aprilie-mai la Kiev.

Iniţiativa a venit din partea prim-ministrului Ucrainei, Vladimir Groisman, în cadrul convorbirii telefonice de ieru cu omologul său moldovean, Pavel Filip.

Potrivit site-ului Guvernului ucrainean, părţile au abordat "subiecte actuale ce ţin de cooperarea dintre ţări, în special în domeniile comercial-economic şi energetic".

Vladimir Groisman a salutat decizia Guvernului Moldovei de a anula măsurile de restricţie asupra producţiei ucrainene de carne şi lactate şi a reiterat invitaţia oferită premierului moldovean de a participa la reuniunea şefilor guvernelor ţărilor GUAM şi la forumul de afaceri din cadrul acesteia, care va avea loc la Kiev în a doua jumătate a lunii februarie.

Groisman a menţionat interesul Ucrainei de a relua livrarea de energie electrică pe piaţa Moldovei şi disponibilitatea de a participa la licitaţia care va fi organizată în acest sens.

Premierii au mai discutat aşa-numitele "înţelegeri la pachet" privind Nodul Hidraulic Dnestrovsk. Şeful Guvernului ucrainean a propus ca pe parcursul lunii februarie ministerele şi instituţiile abilitate să desfăşoare negocieri pentru elaborarea hotărîrilor finale.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Guvernului Moldovei, Pavel Filip a reiterat că Republica Moldova susţine eforturile Ucrainei de a menţine pacea în regiunea de est a ţării, prin păstrarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?