X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Serviciul Vamal implementează un șir de facilități la trecerea vamală

28 mar. 2013,, 17:08   Societate
5593 1
Foto: customs.gov.md
Transportatorii de încredere ai Serviciului Vamal vor dispune de un șir de facilități la trecerea controlului vamal. Astfel, trecerea frontierei se va efectua pe o linie specială de control, fără rînd și cu scutirea de procedura de cîntărire și scanare a mărfii. Totodată, din 1 aprilie, grație lansării unui nou server, va fi posibilă trecerea la declararea vamală electronică, cu excluderea documentelor pe suport de hîrtie, relatează NOI.md.

„Simplificarea procedurii pentru transportatorii vamali de încredere se referă inclusiv la lipsa cîntăririi, lipsirea procedurii de scanare, lipsirea procedurii de control fizic detaliat”, a menționat Directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi. Potrivit lui, în acest mod se va institui un coridor verde transfrontalier pentru transportatorii credibili și tranzacțiile de import, export și tranzit fără risc.

Totodată, vor beneficia de o procedură simplificată de vămuire și serviciile de poștă rapidă. Astfel, sub sloganul „Vama Rapida pentru Poşta Rapidă”, termenul maxim de vămuire a trimiterilor poștale prin servicii de poștă rapidă nu va depăşi trei ore. Pentru a face față fluxului de mărfuri și bunuri, în punctele de primire și prelucrare a poștei rapide vor fi delegați mai mulți colaboratori vamali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?