X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Manevre militare navale de amploare ale flotei ruse în Marea Neagră

28 mar. 2013,, 17:19   Externe
4905 3
Foto: money.ro
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră, a anunţat, azi, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, o decizie care ar putea crea tensiuni cu fostele republici sovietice vecine Ucraina şi Georgia.

Putin a dat ordinul la primele ore ale dimineţii, în timp ce se întorcea de la un summit internaţional în Africa de Sud, a declarat presei purtătorul său de cuvînt, Dmitri Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin, Comandantul Suprem al Forţelor Militare ale Federaţiei Ruse, a ordonat desfăşurarea unor „exerciţii militare de anvergură extraordinare în regiunea Mării Negre”, informează Itar-Tass, citată de Agerpres.

„La ora 4 dimineaţa, ministrului Apărării i-a fost adus un plic, care conţinea ordinul respectiv”, a anunţat Peskov. La aceste exerciții militare participă 36 de nave militare, desfăşurate în Sevastopol şi Novorossiisk, precum şi unităţi ale aviaţiei. „În total, pînă la 7.000 de militari”, a spus Peskov.

Peskov a subliniat că, „în conformitate cu practica internaţională, participarea la exerciţii a unui număr de pînă la 7.000 de militari nu necesită înştiinţarea preventivă a partenerilor, inclusiv din cadrul NATO”.

„În cadrul practicii internaţionale, acesta este dreptul suveran al fiecărei ţări, de a desfăşura exerciţii militare planificate sau extraordinare”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvînt al lui Putin a precizat că, în afară de nave maritime, la manevre vor lua parte „ aviaţia rusă, trupele de desfăşurare rapidă, infanteria marină, forţe cu destinaţie specială GRU”.

Peskov a declarat că „navele au ieşit deja din Sevastopol” și este planificat ca în timpul exerciţiilor să aibă loc o desantare pe trei poligoane de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Principalul obiectiv îl constituie „verificarea capacităţii de luptă şi a coordonării diferitelor unităţi ale forţelor armate ruse”.

Întrebat dacă Rusia va continua această practică, Peskov a amintit de recenta declaraţie a lui Putin, în care a fost exprimată intenţia de a desfăşura manevre militare în mod regulat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?