Lebede pe lacul Ghidighici, pentru prima dată în ultimii cîțiva ani (VIDEO)

Lebede pe lacul Ghidighici, pentru prima dată în ultimii cîțiva ani (VIDEO)

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, pe o rețea de socializare a postat un filmuleț video cu un stol de lebede care s-a oprit pe lacul de acumulare Ghidighici. Potrivit acestuia, lebede în această perioadă pe acest lac nu au mai fost văzute deja de cîțiva ani, transmite NOI.md.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, pe parcursul anului trecut au fost efectuate cîteva lucrări esențiale pentru crearea condițiilor favorabile repopulării și dinamizării activității faunei în ecosistemul acvatic al bazinului lacului Ghidighici. În urma lucrărilor de demolare a digului din lunca bazinului acvatic pentru readucerea rîului Bîc în cursul lui natural, oglinda lacului de acumulare s-a extins pe o suprafață considerabilă de 30 ha. Datorită acestui fapt, ecosistemul acvatic s-a îmbunătățit, iar zona respectivă a devenit asemenea unei rezervații naturale, unde s-au adăpostit mai multe păsări sălbatice.

Avînd în vedere temperaturile scăzute, ninsorile și gerul prognozat, angajații Agenției „Apele Moldovei” monitorizează evoluția acestui stol de lebede, asigurîndu-le zilnic cu hrana necesară, în strictă conformitate cu recomandările Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei.

Din motivul că a fost interzisă vînătoarea păsărilor sălbatice, potrivit Ministerului Mediului, în ultimul timp tot mai multe păsări aleg să se oprească pe teritoriul țării noastre.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load