X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chișinăul și Tiraspolul au prelungit Acordul privind circulația trenurilor

30 dec. 2016,, 15:30   Economie
2847 0

Prim-ministrul Pavel Filip și președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, au semnat (fără a organiza o întrevedere personală) un protocol adițional privind prelungirea cu un an – pînă la finele anului 2017 – a termenului de valabilitate a deciziei protocolare „Cu privire la principiile reluării depline a transportului feroviar de mărfuri pe segmentul transnistrean” din 30 martie 2012.

După cum se comunică cu referire la MAE al RMN, chestiunea privind prelungirea termenului de valabilitate al deciziei protocolare a fost discutată în cadrul ședinței grupurilor de experți pentru transport și comunicații feroviare, susținută la 27 decembrie în incinta oficiului Misiunii OSCE la Chișinău. În cadrul ședinței părțile au ajuns la un consens asupra necesității menținerii comunicațiilor feroviare prin teritoriul Transnistriei în vederea creării unor condiții favorabile pentru transportul de mărfuri și efectuarea activității economice externe.

Totodată, în cadrul întrevederii partea transnistreană și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că Guvernul RM așa și nu a adoptat hotărîrea cu privire la importul produselor petroliere prin punctul de trecere „Slobodca-Covasna”.

În comunicat se specifică că reprezentanții plenipotențiari ai Ucrainei au manifestat în cadrul ședinței interes pentru asigurarea transportului combustibilului prin acest punct de trecere și și-au reiterat disponibilitatea de a contribui prin toate modalitățile la soluționarea acestei probleme.
Partea transnistreană continuă să insiste asupra transportului mărfurilor în regiune cu propriul material rulant și fără perfectarea vamală în organele RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?