X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Prinţul Charles: Populismul riscă să ducă la repetarea ”ororilor trecutului”

23 dec. 2016,, 23:00   Externe
2378 0

Prinţul Charles al Marii Britanii a avertizat în privinţa creşterii mişcării populiste în întreaga Lume şi asupra riscului repetării ”ororilor trecutului”, informează Reuters.

Moştenitorul tronului Marii Britanii plănuieşte să preia titlul de Apărător al Credinţei în cadrul unui efort de a unifica toate religiile, în momentul în care va deveni rege. Acesta a declarat postului BBC că există o creştere în rândul celor care au aderat la o credinţă religioasă minoritară.

”Toate acestea sunt ecouri îngrijorătoare ale zilelor întunecate din anii 1930. Generaţia părinţilor mei a luptat şi a murit în lupta împotriva intoleranţei, extremismului monstruos şi împotriva unei încercări inumane de a extermina populaţia evreiască din Europa”, a spus prinţul Charles.

”Este incredibil cum 70 de ani mai târziu putem remarca în continuare asemenea persecuţii maleficie. Le datorăm celor care au suferit şi au murit într-un mod onorabil să nu repetăm ororile trecutului”, a adăugat acesta.

Comentariile prinţului au loc la scurt timp după ce în luna noiembrie Papa Francisc a comunicat că ”duşmănia epidemică” împotriva persoanelor de altă etnie sau religie îi afectează pe cei mai vulnerabili membri ai societăţii.

În Europa a putut fi observată o creştere a mişcării naţionaliste şi populiste, din cauza crizei imigraţiei, după ce 1,4 milioane de solicitanţi de azil au sosit în Europa de la începutul anului 2015.

Numărul infracţiunilor bazate pe ură au crescut şi în Statele Unite, la scurt timp după scrutinul prezidenţial, în urma căruia Donald Trump a fost ales preşedinte al SUA. În timpul campaniei sale acesta a promis că va deporta milioane de imigranţi ilegali şi va restricţiona imigrarea musulmanilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?