X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

PLDM i-a propus președintelui să-l înainteze la funcția de prim-ministru pe Vlad Filat

20 mar. 2013,, 18:39   Politică
4462 1
Foto: simpalsmedia.com
Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova i-a propus preşedintelui Nicolae Timofti să-l înainteze la funcţia de prim-ministru pe preşedintele PLDM, Vlad Filat. Despre aceasta a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a liberal-democraţilor, Valeriu Streleţ, relatează NOI.md.

Deși inițial a declarat că, deocamdată "este devreme de a vorbi despre un candidat anume la funcţia de prim-ministru", ulterior Streleț a dat de înțeles că PLDM ia propus președintelui să-l înainteze la funcția de prim-ministru pe Vlad Filat".

"Toată lumea cunoaşte că pentru a găsi soluţia acestei probleme, a fost convocat Consiliul Naţional Politic al PLDM, care a votat în unanimitate pentru Vlad Filat la funcţia de prim-ministru. Noi nu avem alt candidat. Pentru a înainta o altă candidatură, noi trebuie să convocăm iarăşi Consiliul Naţional Politic. Aceasta este procedura. Noi i-am comunicat şefului statului opinia noastră", a spus liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Răspunzînd la întrebarea ce se va întâmpla în cazul în care Partidul Liberal şi cel Democrat nu-l vor susţine pe Filat, Streleţ a răspuns că "poziţia lor este cunoscută, dar nimic încă nu s-a decis, se discută".

"Noi considerăm că sînt speculaţii afirmaţiile precum că cineva are cu altcineva o înţelegere prealabilă. Totul se va decide în cadrul negocierilor. Avem o agendă clară şi sarcini concrete pe care trebuie să le îndeplinim. Este vorba şi despre necesitatea de a ne abţine de a face orice declaraţii, care pot îngreuna procesul de negocieri", a subliniat Streleţ.

Menționăm că, preşedintele este obligat să consulte fracţiunile parlamentare în vederea identificării unei candidaturi la funcţia de prim-ministru. Precizăm că Guvernul Filat II a fost demis de Parlament pe 5 martie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?