X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Serviciul de Informaţii și Securitate ar putea să-şi schimbe denumirea şi sigla

7 mar. 2013,, 10:34   Societate
3223 4
Foto: unimedia.info
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) ar putea să-şi schimbe denumirea şi simbolul, a declarat pentru Infotag preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, Alexandru Stoianoglo, după ce comisia l-a audiat miercuri pe şeful SIS, Mihai Balan.

Potrivit deputatului, directorul SIS a propus ca din denumirea instituţiei să fie exclus cuvîntul "securitate", aşa cum este şi în ţările europene.

"În ceea ce priveşte sigla, se propune renunţarea la scut, pentru că imaginea acestuia nu ar corespunde caracterului general de activitate", a spus deputatul.

Stoianoglo a mai menţionat că discuţia cu directorul SIS în cadrul audierilor în comisia de profil este o premieră, dar care şi-a demonstrat productivitatea.

"Sînt convins că asemenea discuţii sînt necesare pentru noi şi pentru instituţia care este acum în proces de reformă, pentru ca, pe viitor, aceasta să se transforme într-un instrument cu adevărat eficient împotriva ameninţărilor din afară şi capabilă să ofere soluţii pentru problemele ţării", a subliniat deputatul Alexandru Stoianoglo.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?