Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Socialiștii vor vota pentru demisia Guvernului Filat

4 mar. 2013,, 15:18   Politică
3941 0
Foto: noi.md
Membrii Partidului Socialiștilor vor vota pentru demisia Guvernului Filat. Despre acesta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM. Astfel, 25 de membri au votat pentru demisia Guvernului Filat, iar 8 - împotrivă, relatează NOI.md.

“În cazul în care Guvernul va fi demis, pledăm pentru un guvern tehnocrat, care va putea rezolva problemele social-economice, sau pentru alegeri anticipate”, a spus Dodon, care a specificat că votul socialiștilor va fi unul decisiv.

Deputatul a declarat că, pe parcursul a trei ani jumate de cînd există acest Guvern, nu s-a făcut nimic pentru dezvoltarea țării, iar situația s-a înrăutățit în toate domeniile, mai ales în educație, sănătate etc.

Menționăm că Cabinetul de miniștri poate fi demis cu 51 de voturi, iar PD și PCRM au împreună 49 de mandate. În același timp, grupul socialiștilor ar putea acorda patru voturi.

Unii analiști au declarat că, dacă deputații neafiliați vor vota demisia Guvernului, în caz de anticipate, aceștia nu vor accede în legislativ și ar avea de pierdut.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?