Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ghimpu cheamă la răscoală

19 feb. 2013,, 16:36   Politică
9187 17
Foto: timpul.md
“Ieşiţi şi luptaţi pentru libertate. Ce, v-aţi speriat de 7 aprilie?” Acesta a fost îndemnul liderului PL, Mihai Ghimpu, pentru studenții și profesorii de la Institutul de Stat de Relații Internaționale, cu care recent a avut o întîlnire, notează NOI.md. “Unde nu-i minte, vai de popor. Noi de 20 de ani luptăm, dar nu văd niciun rezultat. Sînteţi cea mai deşteaptă generaţie. Învăţaţi şi fiţi mai activi, luptaţi. Nu aşteptaţi de la noi, de la politicieni, pentru că vedeţi ce se întîmplă. La alegeri toţi sîntem buni, pe urmă – uităm. Libertatea este ca un izvor. Dacă nu îngrijeşti de el, nu ai de unde bea apă”, a spus liderul PL.

De asemenea, Ghimpu a calificat situaţia politică din ţară ca fiind una tristă şi jalnică și a chemat studenții să fie mai activi în raport cu politicienii.

“După ce au preluat puterea, sînt ocupaţi cu scheme. Spun că sînt preocupaţi de cetăţeni, dar, de fapt, desenează scheme. Unul fură, altul tace, altul face contrabandă. Unul cîntă la contrabas, iar altul la vioară. Republica Moldova este o grădină şi chiar noi nu sîntem în stare să facem ordine în ea? Să sădim cartofi, varză, morcov – nu, că morcovul nu-mi place”, a precizat Mihai Ghimpu.

Deşi i-a criticat dur pe colegii de alianță, Ghimpu crede că AIE trebuie să existe în pofida circumstanțelor actuale din politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?