Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Zubco: Nu eram obligat să anunț conducerea statului despre incidentul din Pădurea Domnească

4 feb. 2013,, 17:29   Politică
5156 8
Foto: tribuna.md
Ex-procurorul general Valeriu Zubco neagă faptul că ar fi tăinuit incidentul din Pădurea Domnească, specificînd că nu era obligat să anunțe conducerea țării sau oricare alte instituții.

După ce a fost audiat în cadrul Comisiei de anchetă pe cazul Paciu, Zubco a spus că Procuratura este un organ autonom, care nu trebuie să dea unele explicații, informează NOI.md. Mai mult, fostul procuror a spus că nu făcea parte din același grup de vînătoare cu Sorin Paciu și a recunoscut că s-a adresat viceministrului Sănătății, Gheorghe Țurcanu, să-i acorde lui Paciu primul ajutor medical. Totodată, el a spus că, după incidentul din 23 decembrie, au mai mers la vînătoare în Pădurea Domnească și alte persoane. Potrivit lui, acest lucru ar fi fost legal.

“Mi-am depus cererea de demisie din mai multe premise. Prima: pentru ca să scot influența politică și denigratoare care are loc de trei ani asupra Procuraturii și a doua: am avut de ales între funcție și familie, copii, soție”, a spus Zubco. Totodată, fostul procuror general a calificat drept acuzații politice declarația ministerului Afacerilor Interne precum că Zubco ar fi dat ordinul ca MAI să nu se implice în elucidarea incidentului din Pădurea Domnească. Potrivit procurorului, pe parcursul anului 2012, MAI a tăinuit în jur de 311 crime.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?