Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

NICOLAS SARKOZY vrea să se mute la Londra, pentru a nu plăti IMPOZITUL PE LUX

24 ian. 2013,, 08:32   Externe
3359 1
Foto Фото: realitatea.net
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy ar intenţiona să se mute la Londra, în Marea Britanie, unde ar urma să deschidă un fond de investiţii cu un capital de 1,5 miliarde de dolari, scrie The Evening Standard.

În cazul în care ar reuşi mutarea, Sarkozy ar putea să evite impozitul pe venit de 75% pentru persoanele cu veniturile de peste un milion de euro.

Sarkozy şi soţia sa Carla Bruni se vor stabili, cel mai probabil, în prestigiosul district South Kensington din Londra, mai scrie publicaţia menţionată, citată de Agerpres.

Un alt francez bogat, compozitorul Jean-Michel Jarre, ar putea fi următoarea celebritate care ar intenţiona să plece din Franţa din cauza planurilor guvernului de la Paris de a impune taxa pe bogăţie. În ultimele luni, muzicianul s-a întîlnit cu reprezentanţi ai administraţiei premierului britanic David Cameron, principalul subiect al discuţiilor fiind posibilul transfer al firmei sale Jarre Techn în centrul londonez Tech City.

În cazul lui Sarkozy ar fi însă o mică problemă, întrucît fostul preşedinte este cercetat în prezent pentru acte de corupţie, iar o plecare a sa din ţară ar fi considerată ilegală.

Societatea franceză a fost cuprinsă anterior de o furtună de emoţii în legătură cu renunţarea la cetăţenia franceză de către actorul Gerard Depardieu din cauza aşa-numitului "impozit pe lux", el obţinînd între timp cetăţenia Federaţiei Ruse.

Guvernul francez speră ca "impozitul pe lux" să genereze venituri suplimentare de 10 miliarde euro pentru corectarea deficitului bugetar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?