Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Baptiştii din Moldova sînt împotriva teoriei evoluţiei

17 ian. 2013,, 13:59   Societate
5770 1
Foto : noi.md
Cîţiva slujitori ai bisericii baptiste au venit astăzi cu o solicitare de revedere a conţinutului manualelor şcolare, în ceea ce ţine de teoria evoluţiei, cerînd introducerea în manuale a teoriei „creaţioniste”.

În opinia lor, teoria lui Darvin nu este suficient de confirmată ştiinţific. „Considerăm incorect să fie predată teoria lui Darvin ca unica corectă. Pînă acum, nimeni nu a reuşit să demonstreze prin experimente că din forme simple de viaţă se pot dezvolta complicate. Manualele prezintă dovezi cu caracter fizic în favoarea evoluţiei omului, care duc la mutaţii serioase cînd maimuţa se transformă în om.

Există un număr enorm de dovezi biologice, chimice, geologice, care demonstrează că teoria evoluţiei are multe lacune şi nu poate fi unica corectă”, declară reprezentanţii grupului.

Adepţii creaţionismului consideră că teoria lui Darvin este impusă intenţionat în şcoli ca unica corectă din punct de vedere ştiinţific. „În manualele existente teoria biblică de apariţie a omului este prezentată ca un mit, dar ar trebui să fie prezentate cel puţin două teorii de bază”, a spus pastorul bisericii baptiste Vasile Filat.
Cu solicitarea de a revedere programa şcolară participanţii la conferinţă s-au adresa cu o scrisoare deschisă către Ministerul Educaţiei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?