COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UE prelungeşte sancţiunile împotriva Coreei de Nord

UE prelungeşte sancţiunile împotriva Coreei de Nord

Uniunea Europeană a anunţat joi prelungirea cu un an a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, ca reacţie la decizia Phenianului de a continua dezvoltarea de arme nucleare şi rachete balistice, transmite AFP, citat de agerpres.ro.


Pentru contribuţia la programele de înarmare nord coreene, cu încălcarea rezoluţiilor ONU, sînt supuse sancţiunilor UE 57 de persoane şi nouă entităţi, ale căror active sunt blocate. Celor în cauză li se interzice, de asemenea, intrarea în UE. Lista a fost confirmată joi şi va fi publicată vineri în jurnalul oficial al Uniunii.

Consiliul Uniunii Europene precizează într-un comunicat că sancţiunile împotriva Coreei de Nord sunt mai severe decât cele impuse oricărei alte ţări. "UE a transpus toate rezoluţiile aplicabile ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi a instituit propriul regim autonom de sancţiuni faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - n. red.), care completează şi întăreşte sancţiunile adoptate de ONU'', arată comunicatul, adăugînd că ''UE şi-a exprimat de mai multe ori convingerea fermă că o pace durabilă şi denuclearizarea peninsulei coreene trebuie realizate prin mijloace paşnice şi că procesul diplomatic trebuie continuat, ca singură modalitate de realizare a acestui obiectiv''.

Sancţiunile UE sunt reexaminate anual, reaminteşte AFP. ONU a sancţionat pînă acum 80 de persoane şi 75 de entităţi din Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a insistat marţi, cu ocazia celei de-a 67-a aniversări a armistiţiului care a încheiat războiul din peninsula coreeană, că arsenalul nuclear al ţării sale este garantul securităţii naţionale, care "va fi asigurată pentru totdeauna".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load