COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dacă țineți la sănătate, nu porniți aerul condiționat odată cu motorul mașinii

Dacă țineți la sănătate, nu porniți aerul condiționat odată cu motorul mașinii

Dacă țineți la sănătatea voastră, nu porniți aerul condiționat odată cu motorul mașinii!Dacă te afli în maşină, cu siguranţă nu vei rezista temperaturilor înalte şi vei folosi la maximum aerul condiţionat.

În primul rînd, trebuie să ştii că şi aparatul de aer condiţionat din maşină te poate îmbolnăvi. Este recomandat ca jetul de aer să nu fie îndreptat spre faţă! De asemenea, filtrele aparatului trebuie curăţate cu mare grijă şi frecvent!

Lectura acestui text durează fix două minute. Nu le regretați! Informația de mai jos poate salva vieți : pe a voastră și pe a celor dragi vouă!.


Dacă mașina dvs este parcată la soare, la o temperatură ce depășește 16 grade Celsius, nivelul benzolului poate atinge chiar și 4000 de mg, ceea ce înseamnă de 40 de ori mai mult decît nivelul admis!
Oamenii care intră într-o mașină care a stat mai multă vreme cu geamurile închise inhalează așadar o cantitate imensă de benzol.

Că veni vorba, benzolul este o toxină care atacă rinichii, sistemul osos și ficatul. Ceea ce este mai rău, este faptul ca organismul practic nu reușește să elimine această toxină atît de periculoasă.
Este o substanță cancerigenă. În instrucțiunile de exploatare ale autoturismelor este precizat faptul că, înainte de a porni aerul condiționat trebuie deschise geamurile de la mașină timp de două minute, însă nu se spune și de ce.

Iată și motivele medicale ale acestui fapt:
Potrivit cercetărilor, înainte ca aerul condiționat să-și facă datoria, răcorind incinta, el „scuipă” în mașină aerul fierbinte acumulat, și care conține benzol – compusul cancerigen (Vă trebuie un oarecare timp, pentru a simți mirosul plasticului încins din mașina dvs).
De aceea, singura soluție pentru a elimina acest factor de risc, este ca, de fecare dată cînd intrați în mașină, să lăsați geamurile deschise cîteva minute. N-ar fi rău să le țineți așa chiar și unul-două minute suplimentare, după ce ați pornit motorul! E spre binele dvs și al celor dragi!
Dacă ții mult la prietenii tăi, ajută-i să afle acest lucru!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load