X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Prețurile mondiale ale petrolului scad

8 noi. 2022,, 12:15   Economie
1843 0

Prețurile petrolului au scăzut marți, 8 noiembrie, în condițiile în care temerile legate de o recesiune și de o agravare a epidemiei de COVID-19 în China au ridicat temeri că scăderea cererii de combustibil depășește îngrijorările legate de aprovizionare, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Țițeiul Brent a scăzut cu 0,3%, pînă la 97,61 dolari pe baril, în timp ce West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 0,4%, pînă la 91,43 dolari pe baril.

Ambele contracte au atins luni cele mai înalte niveluri de la sfîrșitul lunii august, pe fondul unor rapoarte conform cărora liderii din China, cel mai mare importator de țiței din lume, au în vedere o cale de a ieși din restricțiile severe legate de COVID-19.

Întărirea dolarului a afectat și prețurile petrolului. Prețul petrolului este de obicei în dolari americani, așa că un dolar mai puternic face ca marfa să fie mai scumpă pentru deținătorii altor valute.

Potrivit analistului CMC Markets Tina Teng, participanții de pe piață vor urmări datele IPC din SUA săptămîna aceasta ca semnale de tranzacționare.


„Pe fundalul unei inflații severe și al ratelor dobînzilor în creștere în marile țări occidentale, futures pe petrol continuă să țină cont de posibilitatea unei recesiuni economice globale”, a spus Teng.

Aceasta, împreună cu încetinirea cererii de combustibil în China, este motivul scăderii prețurilor futures la petrol în ultimele luni, a spus ea.

Dar elementele fundamentale pe termen scurt ale petrolului rămîn optimiste, iar accentul se pune pe probleme de aprovizionare, au spus analiştii de la ANZ Research.

Piața se va confrunta cu un termen limită pentru importurile europene de petrol rusesc înainte de intrarea în vigoare a sancțiunilor, a spus el.

Interdicția Uniunii Europene asupra petrolului rusesc, introdusă ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, va intra în vigoare pe 5 decembrie, urmată de o oprire a importurilor de produse petroliere în februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?