Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Prețul petrolului scade la începutul săptămînii

7 noi. 2022,, 11:45   Economie
1694 0

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1 dolar pe baril luni, noiembrie, informează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe petrol Brent au scăzut cu 1,2%, pînă la 97,37 dolari pe baril. Țițeiul American West Texas Intermediate a scăzut cu 1,5%, pînă la 91,24 USD.

„Prețurile petrolului au scăzut brusc, deoarece oficialii chinezi au promis să adere la o politică cu răspîndire zero a COVID, în timp ce numărul infecțiilor din China a crescut, ceea ce ar putea duce la măsuri mai restrictive, ceea ce va înrăutăți perspectivele cererii”, a declarat Tina, analist la CMC. Pieţe. Tan.
Ea a adăugat că creșterea dolarului american pune presiune și asupra prețului petrolului.

Vineri, patru factori de decizie ai Rezervei Federale au declarat că vor lua în considerare în continuare o mică majorare a ratei la următoarea lor întîlnire, în ciuda datelor solide privind ocuparea forței de muncă.

Brent și WTI au crescut cu 2,9% și, respectiv, 5,4% săptămîna trecută, deoarece zvonurile despre o posibilă încheiere a blocajelor stricte legate de COVID-19 au dus la prețurile acțiunilor și mărfurilor chinezești mai mari, în ciuda absenței oricăror modificări anunțate.


Cu toate acestea, la o conferință de presă sîmbătă, oficialii din domeniul sănătății au spus că vor continua să folosească abordarea lor față de COVID.
Datele comerciale pentru cea de-a doua economie mondială, publicate luni mai tîrziu, ar putea indica o scădere suplimentară a exporturilor, deoarece cererea globală continuă să scadă.

„Piața continuă să se confrunte cu semne de cerere slabă pentru petrol din cauza prețurilor deja ridicate și a contextului economic slab de pe piețele dezvoltate”, au spus analiștii ANZ, adăugînd că cererea din Europa și Statele Unite a scăzut la nivelul din 2019.

Ei se așteaptă ca cererea globală în al patrulea trimestru al anului 2022 să crească cu doar 0,6 milioane de barili pe zi comparativ cu același trimestru al anului trecut și să scadă anul viitor.

Prețurile petrolului sînt susținute de așteptările privind reducerea ofertei, deoarece embargoul Uniunii Europene asupra exporturilor offshore de țiței din Rusia intră în vigoare pe 5 decembrie, deoarece rafinăriile din întreaga lume își intensifică producția pentru a satisface cererea puternică de motorină.

Rafinăriile din SUA își vor desfășura fabricile cu viteze vertiginoase aproape de sau peste 90% din capacitate în acest trimestru, în timp ce cea mai mare rafinărie privată din China, Zhejiang Petroleum and Chemical Co (ZPC), crește producția de motorină.

Kuwait Integrated Petroleum Industries Co (KIPIC) a declarat duminică că prima fază a rafinăriei Al-Zour a intrat în funcțiune comercială.

Reamintim că OPEC și-a ridicat previziunile privind cererea mondială de petrol pe termen mediu și lung. În previziunile sale anuale, organizația a spus că sînt necesare investiții de 12,1 trilioane de dolari pentru a satisface această cerere, în ciuda tranziției energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?