COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Zelensky a spus că Ucraina așteaptă semnale privind perspectivele de aderare la NATO

14 iun. 15:45   În lume
1649 3

Ucraina așteaptă semnale clare din partea aliaților săi cu privire la perspectivele de aderare la NATO.

Despre acest lucru a declarat luni președintele Vladimir Zelensky într-o discuție telefonică cu premierul britanic Boris Johnson.

"Am făcut tot ce este necesar pentru a obține Planul de acțiuni pentru aderare. A sosit timpul ca partenerii și aliații noștri să sprijine Ucraina prin acțiuni și decizii concrete", a declarat Zelensky, citat de serviciul său de presă.

Zelensky și Johnson au discutat aspecte legate de integrarea euro-atlantică și dezvoltarea unui parteneriat strategic între Ucraina și Marea Britanie. Serviciul de presă a subliniat că discuția a avut loc după summitul Grupului celor șapte (G7), care a avut loc în perioada 11-13 iunie sub președinția britanică, și înainte de summitul NATO, care a început astăzi.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, vorbind luni la Fondul German Marshall în cadrul discuției online în ajunul summitului alianței, a declarat că summit-ul NATO nu va anunța date posibile pentru aderarea Ucrainei și Georgiei la alianță. El doar a confirmat că ușa NATO rămîne deschisă, iar Rusia nu are dreptul de veto în acest proces.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽