COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6431
Coronavirus stiri: 7307

Zelensky a cerut acceptarea imediată a Ucrainei în NATO

7 iun. 08:30   În lume
1133 1

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a cerut NATO să includă imediat țara în componența alianței, invocînd pericolul care amenință Kyivul. Liderul ucrainean a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat Axios, transcrierea sa este plasată pe site.

"Dacă sîntem bineveniți în NATO, dacă ei doresc cu adevărat să ne vadă în rîndurile membrilor lor, atunci nu are rost să privim prin binoclu, într-un viitor îndepărtat și să discutăm despre viitor. Problema trebuie rezolvată imediat. Acum noi ne aflăm în pericol, acum în joc se află independența noastră și anume acum avem nevoie de ajutor", a subliniat Zelensky.

El a adăugat, de asemenea, că crede în aderarea Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică, dar, potrivit președintelui, cetățenii țării cred tot mai puțin în acest lucru. Zelensky a numit această situație o mare problemă.

În cadrul aceleiași discuții, politicianul a declarat că a rămas uimit de refuzul SUA de a impune sancțiuni împotriva companiei Nord Stream 2 AG, care implementează proiectul gazoductului rus "Nord Stream-2". Potrivit lui, o astfel de decizie nu a avut drept scop sprijinirea Ucrainei, în timp ce Kyivul consideră SUA drept un "bastion".

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽