COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

Zelenski s-a încîlcit în limbi, într-un interviu cu un jurnalist din SUA

14 sep. 09:19   În lume
1167 0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a amestecat cuvintele din două limbi în timpul unui interviu despre rezultatele negocierilor cu Joe Biden, acordat CNN.

Într-un interviu cu analistul politic Fareed Zakaria, șeful statului ucrainean a spus că în cadrul întrevederii cu omologul său american a fost ridicată problema aderării Ucrainei la NATO, informează ria.ru.

„Я запитав very directly. I asked president Biden very directly, what about NATO, what about Ukraine in NATO?” (Am întrebat direct. L-am întrebat direct pe Biden: cum rămîne cu NATO, ce zici de Ucraina în NATO? - nota red.), a împărtășit el.

Solicitat să răspundă la întrebările despre Afganistan și Donbass, Zelenski a vorbit în ucraineană, dar cînd a ajuns la NATO, a trecut la engleză.

La începutul toamnei, Președintele Ucrainei a efectuat o vizită oficială în SUA, unde s-a întîlnit cu Biden. Potrivit declarației comune, Washington și Kiev intenționează să dezvolte cooperarea în cinci domenii: securitatea și apărarea; democrația, justiția și drepturile omului; securitatea energetică și clima; dezvoltarea economică și prosperitatea; combaterea pandemiei, precum și în domeniul asistenței umanitare.


Zelenski s-a arătat mulțumit de vizita la Washington, auzind de la omologul său american „doar cuvinte plăcute”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽