Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Ungaria face apel la instaurarea cît mai curînd a păcii în Ucraina

10 ian. 10:30   Război în Ucraina
1626 1

Ungaria este interesată de o soluționare rapidă a conflictului din Ucraina și solicită instaurarea păcii în această țară.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Ministerului de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, în timpul unui discurs la o conferință de presă după o întîlnire la Budapesta cu omologul său din Republica Democrată Congo Christoph Luthundula Apala.

El a confirmat, de asemenea, că autoritățile ungare vor finanța transportul a 10.000 de tone de cereale din Ucraina către țările africane, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de dolari, ca parte a eforturilor internaționale de prevenire a unei crize alimentare globale.

Szijjarto a remarcat că printre consecințele negative ale conflictului din Ucraina a fost blocarea aprovizionării cu alimente, inclusiv cereale, către alte țări. Potrivit lui, cel mai puternic impact a fost cauzat asupra statelor continentului african. Prin urmare, a spus ministrul, Ungaria „ca parte a responsabilității sale globale va finanța transportul a 10.000 de tone de cereale din Ucraina către Africa în valoare de aproximativ 3,5 milioane de dolari”.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?