X 

Ungaria: confruntarea NATO-Rusia trebuie evitată

31 mar. 12:00   Război în Ucraina
1371 0

Ungaria își vede sarcina importantă în prevenirea unui conflict direct între NATO și Rusia din cauza evenimentelor din Ucraina.

Declarația aparține ministrului maghiar al Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe Peter Szijjártó, care a sosit în orașul Lodz pentru o întîlnire cu colegii din alte țări din Europa Centrală și de Est.

„Poziția noastră este clară: vrem pace și trebuie să prevenim prin toate mijloacele escaladarea războiului, prin urmare scopul nostru principal este de a preveni un conflict direct între NATO și Rusia, pentru că acest lucru va duce la tragedie”, a scris ministrul de Externe ungar pe Facebook.

Szijjártó a spus că consultările de două zile au loc în Polonia înainte de întîlnirea miniștrilor de externe ai NATO care va avea loc săptămîna viitoare la Bruxelles. „Colegul meu polonez [Zbigniew Rau] a convocat aici o întîlnire a miniștrilor de externe din nouă țări situate la granița de est a NATO”, a spus ministrul de Externe ungar. El a precizat că în Polonia ar trebui să ajungă și miniștrii de Externe din Bulgaria, Slovacia, Romînia, Cehia și cele trei țări baltice.

4
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий