Una dintre cele mai vîrstnice gemene din Marea Britanie a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Doris Hobday a murit la vîrstă de 96 de ani, după ce ea și sora ei geamănă s-au infectat cu COVID-19 la începutul lunii ianuarie.

Doris a murit după cîteva zile de la rezultatul pozitiv al testului, însă sora sa Lilian a reușit să învingă boala, scrie BBC. Surorile erau personaje îndrăgite în mediul online.

Cunoscute sub numele de Gemenii Tipton, cele două femei au fost internate la spital după ce au dat rezultate pozitive la începutul lunii ianuarie. Doris a murit pe 5 ianuarie, la doar cîteva zile după ce s-a infectat și cu doar două zile înainte să primească invitația de a veni să se vaccinare împotriva COVID-19. Sora sa, Lilian Cox s-a internat în aceeași zi în care Doris a murit și a rămas două săptămîni la spital, unde a fost tratată cu antibiotice, steroizi și i s-a administrat oxigen. Ea s-a vindecat, a fost externată din spital și continuă să-și revină, a spus familia. Geamăna a primit vestea morții surorii sale abia luni, după ce a fost externată. Surorile se numărau printre cele mai vîrstnice gemene în viață din Marea Britanie. Familia ei a îndemnat oamenii să ia în serios pandemia de coronavirus. „Doris a fost la doar cîteva săptămîni distanță de a fi în siguranță! Dacă vi se oferă vaccinul, vă rugăm să îl luați, nu-l refuzați. Doris nu a primit această șansă. Amîndouă erau hotărîte să trăiască pînă la 100 de ani, aveau atît de multe de făcute”, a spus familia într-un comunicat.

Gemenele din Tipton, West Midlands, au devenit personaje îndrăgite în mediul online prin perspectiva lor pozitivă asupra vieții și a simțului umorului.

Cele două au apărut pe BBC Breakfast, ITVs Good Morning Britain și This Morning, și au fost două prezentatoare fermecătoare cu glume despre purtarea indispensabililor pe dos și dragostea lor pentru actorul Jason Statham.


Cele două surori au făcut totul împreună. Au locuit pe aceeași stradă după ce s-au căsătorit și au lucrat împreună la o fabrică.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load