TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un şoim din Arabia Saudită, vîndut cu 173.000 de dolari

Un exemplar tînăr de şoim din Arabia Saudită a fost vîndut cu peste 170.000 de dolari într-o tranzacţie considerată cea mai scumpă vînzare din toate timpurile pentru o astfel de pasăre şi cea mai costisitoare achiziţie de pînă acum realizată la o licitaţie anuală, desfăşurată timp de 45 de zile şi dedicată acestor păsări de vînătoare foarte apreciate în ţările din Golful Persic, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Pasărea a fost vîndută marţi pentru 650.000 de riali saudiţi (173.000 de dolari) în virtutea caracteristicilor ei unice şi a rarităţii sale, a precizat organizatorul licitaţiei, Saudi Falcon Club, într-un comunicat.

Potrivit clubului, tranzacţia reprezintă cea mai scumpă vînzare din toate timpurile la nivel global de acest fel - care a vizat un exemplar tînăr de Shaheen, o specie de şoim călător.

Şoimul vîndut la licitaţie, care cîntăreşte 1,1 kilograme, a fost capturat din sălbăticie în Hafer al-Batin, localitate din nord-estul Arabiei Saudite, a precizat clubul.

Licitaţia, desfăşurată în perioada 3 octombrie - 15 noiembrie, este organizată de Saudi Falcon Club, fondat în 2017 şi sprijinit de guvern ca o modalitate de a conserva şi a încuraja această activitate din patrimoniul cultural saudit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load