COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un șofer dormea în timp ce mașina lui mergea cu 150 km/oră

Un bărbat din Canada a fost pus sub acuzare pentru că dormea în timp ce mașina lui Tesla, aflată în modul Autopilot, a atins viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Cînd polițiștii au pornit semnalele luminoase ale autospecialei, și ceilalți șoferi s-au dat din calea lor, mașina Tesla a accelerat, scrie digi24.ro.

Poliția din Alberta a anunțat că ambele scaune din față erau întinse, iar șoferul și pasagerul dormeau.

Șoferul mașinii Tesla, în vîrstă de 20 de ani, vă apărea în fața unui judecător în luna decembrie. Inițial, tînărul a fost amendat pentru depășirea vitezei legale și i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore, considerîndu-se că era obosit la volan, însă ulterior sancțiunea s-a transformat într-o acuzație de condus periculos.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Ponoka, la 100 de kilometri de Edmonton, în luna iulie.


"Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde mergea mașina", a declarat sergentul Darri Turnbull pentru CBC News. Acesta a spus că modelul Tesla a accelerat cînd poliția a pornit luminile, iar celelalte mașini s-au dat la o parte. "Nimeni nu părea să fie în mașină, însă mașina a accelerat pentru că traficul se eliberase în față ei", a mai spus Turnbull.

Mașinile Tesla funcționează la nivelul doi de autonomie, adică șoferul trebuie să rămînă alert și pregătit să preia controlul, iar mîinile trebuie să le țină pe volan.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat că speră ca mașinile produse de compania lui să devină complet autonome pînă la finalul anului, cu o implicare minimă din partea șoferului. Cu toate acestea, el a adăugat că există "multe probleme mici", care vor trebui rezolvate prin testare în trafic.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load