COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un oraș european spune nu mașinilor. Ce alternativă au găsit locuitorii

Un oraș european spune nu mașinilor. Ce alternativă au găsit locuitorii

Olanda este țară care are mai multe biciclete decît locuitori și care deține cea mai impresionantă rețea de piste de biciclete din lume: se întinde pe nu mai puțîn de 35.000 de kilometri, pe tot teritoriul țării.

Iar reputația cea mai bună în acest sens o are Utrecht. Orașul aflat la 20 de minute de mers cu trenul de Amsterdam deține cea mai mare parcare de biciclete din lume și reduce constant numărul străzilor pe care se poate circulă cu mașînă, în favoarea bicicletelor.

Iar planurile viitoate ale orașului includ și construtia unei zone prin care să nu circule nicio mașînă. În cartierul Merwede vor locui 12.000 de rezidenți, iar cele mai importante facilități, inclusiv Gara Centrală, vor fi la distanțe care vor putea fi parcurse pe jos sau cu bicicletă, scrie dutchreview.com.


Merwede a fost inițial un parc de business, dar acesta va fi transformat în următorii ani într-o zona verde a orașului, în care oamenii se pot relaxa, pot munci și pot locui într-un mediu prietenos și sănătos. De aceea, masiniel vor fi interzise în zona.

Un alt aspect important al noului cartier este acela că va fi o economie circular. Acest lucru înseamnă că va produce cît mai puține deșeuri posibil și va folosi cît mai multe resurse regenerabile. În Merwede va avea sediul central și De Clique, un start-up cicular, care va încerca să refolosească deșeurile din industria ospitalității și din sectoarele de business.

Cartierul va găzdui și o serie de locuri în care oamenii să-și poată petrece timpul împreună și să socializeze. Va există o zona pentru skateboarding, multe restaurant și cafenele și un spațiu unde rezidenții pot face cățărări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load