COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Un bărbat a luptat timp de o săptămână cu un urs grizzly într-o cabană

23 iul. 22:00   În lume
1945 2

Un bărbat din Alaska a fost salvat după ce a supraviețuit atacurilor repetate ale unui urs grizzly. Bărbatul stătea într-o cabană izolată în sălbăticie, lipsită de modalități de contact cu restul lumii, și era „vizitat” constant de animalul sălbatic, relatează The Guardian.

Povestea ca de film a bărbatului a fost relatată prima oară în The New York Times și s-a terminat doar după ce un elicopter al pazei de coastă care survola de rutină zona l-a observat cerînd cu disperare ajutor. El scrisese mesajul „Ajutați-mă!” pe acoperișul cabanei, transmite Știri.md.

Bărbatul se afla de unul singur într-o zonă minieră, la 64 de kilometri de orașul izolat Nome, atunci cînd a întîlnit ursul. Animalul l-a atacat și l-a tîrît pînă în zona unui rîu. Bărbatul, înarmat cu un pistol a reușit să scape, dar a fost atacat în mod repetat de urs pe o perioadă de o săptămînă. Animalul l-a urmărit pînă în zona unde stătea într-o cabană improvizată.

El spune că ursul se întorcea în fiecare noapte și că a îndurat atacuri repetate pe parcursul unei săptămîni. Personalul din elicopter l-a observat doar după ce pilotul a schimbat traiectoria pentru a evita norii.

Cînd au ajuns la sol, salvatorii l-au descoperit pe bărbat ținînd un steag alb. Avea un picior bandajat, iar ușa cabanei fusese distrusă. Rămăsese fără muniție la pistol în încercarea de a alunga atacatorul și era încă în stare de șoc.


Urșii grizzly sînt o specie mult mai agresivă și au intrat constant în conflicte cu oameni în zona vestului american. Un ciclist a fost ucis de un grizzly în statul american Montana, în luna iulie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽