Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

UE va elabora un plan de urgență în cazul întreruperii furnizării de gaze din Rusia

6 iul. 18:30   Război în Ucraina
1909

Comisia Europeană elaborează un plan de acțiune de urgență - în cazul unei opriri complete a furnizării de gaze din Rusia, scrie TASS cu referire la președintele comisiei, Ursula von der Leyen. Publicarea documentului este prevăzută pentru a doua jumătate a lunii iulie.

„În două săptămîni, vom prezenta un plan de acțiune și planuri naționale ale țărilor UE în cazul în care livrările de gaze din Rusia sînt complet întrerupte”, a spus von der Leyen.

Țările europene lansează, de asemenea, propriile planuri de urgență pentru a consolida securitatea energetică, deoarece livrările de gaze rusești în regiune au scăzut cu 60%. Intențiile mai multor state – în special, Țările de Jos, Danemarca, Italia, Germania și Austria – includ raționalizarea consumului de gaze și trecerea la un combustibil alternativ – cărbunele.

În mai, liderii UE au aprobat un plan de renunțare treptată de la hidrocarburile rusești pînă în 2030 – REPowerEU. Statele europene intenționează să atragă pînă la 300 de miliarde de euro. Aproximativ 10 miliarde de euro vor fi direcționați către reforme energetice și pentru accelerarea tranziției la energie curată.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав