X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

UE cere ca Facebook și TikTok să eticheteze postările deepfake

27 mar. 21:30   Externe
1398 0

Comisia Europeană a cerut marilor rețele sociale, precum TikTok și Facebook, să eticheteze în mod clar publicitatea politică și să reducă „viralitatea conținutului” care amenință integritatea alegerilor europarlamentare din iunie, cum ar fi postările deepfake generate cu inteligența artificială.

Uniunea Europeană (UE) a cerut marți ca Facebook, TikTok și alte site-uri de socializare să pună capăt falsurilor generate de inteligența artificială înainte de alegerile europene din iunie, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, a publicat un regulament pentru marile site-uri înainte de alegerile europarlamentare din această vară, după ce Bruxelles-ul a devenit deosebit de precaut cu privire la impactul „manipulării” și „dezinformarii” rusești asupra alegerilor europene.

„Cu orientările de astăzi, folosim pe deplin toate instrumentele oferite de DSA pentru a ne asigura că platformele își respectă obligațiile și nu sînt utilizate abuziv pentru a manipula alegerile noastre, salvînd în același timp libertatea de exprimare”, a declarat comisarul european pentru zona digitală,

Thierry Breton, referindu-se la Legea privind serviciile digitale (DSA) a UE. UE va efectua teste pe platformele sociale înainte de europarlamentare Comisia spune că cele mai mari platforme de social media ar trebui „să evalueze și să atenueze riscurile specifice legate de AI, de exemplu prin etichetarea clară a conținutului generat de AI”, cum ar fi deepfake-urile.


Aceasta a recomandat ca marile platforme să promoveze informațiile oficiale despre alegeri și să „reducă monetizarea și viralitatea conținutului care amenință integritatea proceselor electorale” pentru a diminua orice risc.

UE consideră că publicitatea politică „ar trebui să fie etichetată în mod clar ca atare”, înainte de intrarea în vigoare a unei legi care se anunță a fi mai dură, în 2025.

Comisia a cerut platformelor să pună în aplicare mecanisme „pentru a reduce impactul incidentelor care ar putea avea un efect semnificativ asupra rezultatului alegerilor sau a prezenței la vot”. "

UE va efectua „teste” cu platformele relevante la sfîrșitul lunii aprilie. Alegerile europene au loc în perioada 6-9 iunie.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?