Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Ucrainenilor li s-a permis să se căsătorească prin Zoom

17 apr. 18:15   Război în Ucraina
1988

Ministerul Justiției al Ucrainei, pe 17 aprilie, a anunțat despre simplificarea procedurii de înregistrare a căsătoriilor în condițiile legii marțiale din țară.

În special, după cum a spus reprezentantul Ministerului Valerii Kolomieț, ucrainenii deja se vor putea căsători de la distanță prin Zoom, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„sîntem în situația în care nu știm ce se va întîmpla mîine și nici în seara asta. De aceea, acum este posibil de a aplica și de a te căsători oficial într-o zi”, a spus Kolomieț.

De asemenea, și pentru militari este oferită posibilitatea de a se căsători la distanță. În unele cazuri, înregistrarea poate fi efectuată nu de către angajații stării civile, ci de ofițerii de poliție sau militari.

„Militarii se pot adresa comandantului lor și pot solicita de a se căsători la distanță. Astfel, căsătoria poate fi înregistrată chiar dacă unul dintre soți nu se află la fața locului. O persoană care nu se află într-o unitate militară poate fi conectată de la distanță. Și chiar ambii parteneri pot fi conectați de la distanță, doar prin Zoom”, a adăugat Kolomieț.


Potrivit Ministerului Justiției, aproape 22 mii de cupluri s-a căsătorit în Ucraina de la începutul războiului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав