COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

Turiștii vaccinaţi anti-COVID pot intra în Franța fără test Covid negativ, cu unele excepții

4 iun. 14:01 (reactualizat 4 iun. 16:53)   În lume
1297 0

Turiștii vaccinaţi împotriva COVID-19 vor putea intra în Franţa, începînd din 9 iunie, fără a prezenta un test Covid negativ, a anunţat, vineri, ministrul transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari. Decizia autorităților franceze îi include pe cetățenii europeni care vin din "zone verzi".

"Anunţăm că, începînd din 9 iunie, europenii care sînt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără test PCR", a declarat ministrul la televiziunea CNEWS, notează Agerpres.

Începînd din 9 iunie, fluxurile de călători între Franţa şi ţările străine vor fi redeschise conform unor modalităţi care variază în funcţie de situaţia sanitară a statelor clasate prin culori (verde, portocaliu sau roşu) şi de vaccinare, se arată într-un document publicat vineri de guvern şi intitulat 'Strategia de redeschidere a frontierelor'.

Persoanele care vin din zone "verzi", în care intră toate ţările din spaţiul european, vor putea intra pe teritoriul Franţei făcînd dovada vaccinării, iar cele nevaccinate vor trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ.

În schimb, călătorilor care vin din Marea Britanie sau Statele Unite li se va solicita un test negativ, indiferent dacă sînt vaccinaţi sau nu, se precizează în acelaşi document.


Pentru turiștii moldoveni, hotarele Franței rămîn deocamdată închise.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽