X 
Arşiţa stiri: 184
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Turcia: „Conferința din Elveția despre Ucraina ar putea fi mai eficientă”

16 iun. 11:00   Externe
3205 0

Conferința din Elveția despre Ucraina ar fi putut fi mai eficientă dacă Rusia ar fi luat parte la ea.

Acest lucru a fost declarat de ministrul turc de externe Hakan Fidan, vorbind la un eveniment la Bürgenstock, Elveția.

"Avem planul de pace ucrainean în fața noastră, Rusia a propus recent cîteva condiții. În ciuda condițiilor care au fost stabilite, aceștia sînt pași importanți în contextul în care putem începe să ne mișcăm [pentru problema păcii ] Această conferință ar fi ultima șansă de a ieși de pe drum înainte de pod și trebuie să subliniez, de asemenea, că acest summit ar fi putut fi mai orientat spre rezultate dacă cealaltă parte, Rusia, ar fi avut a fost prezent aici în sală. sîntem convinși că există o nevoie serioasă de o strategie cuprinzătoare și incluzivă pentru diplomație”, a spus Fidan.

Ministrul turc a remarcat că noile propuneri de pace înaintate de Putin sînt „o licărire de speranță”, dar, în opinia sa, conflictul tinde să se agraveze.

„Acest război poate depăși granițele Ucrainei”, a subliniat el.


Fidan a menționat că Turcia a făcut eforturi diplomatice active pentru a o rezolva încă de la începutul conflictului ucrainean.
„Negocierile de la Istanbul din martie 2022 și Inițiativa privind cerealele Mării Negre au arătat în mod clar că diplomația și negocierile pot duce la progrese, ca întotdeauna, Turcia este pregătită să faciliteze acest proces”, a spus Fidan.

9
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав