X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

EURO 2024. Portugalia a cîștigat grupa F

22 iun. 22:15   Sport
2057 0

Echipa națională de fotbal a Portugaliei este a treia selecționată calificată în optimile de finală ale Campionatului European.

Într-o partidă din grupa F, lusitanii au învins cu 3:0 reprezentativa Turciei.

Meciul de la Dortmund a adus față în față echipele care au reușit să cîștige primul lor meci de la turneul final. Turcia a învins Georgia, scor 3:1, iar Portugalia a dispus de Cehia cu 2:1.

Lusitanii au început în atac. În minutul 2 Cristiano Ronaldo a trimis din voleu, dar portarul Altay Bayindir a reținut. Portughezii au izbutit să deblocheze tabela în minutul 21. Bernardo Silva a marcat în urma unei faze prelungite de atac. Peste doar patru minute a venit rîndul lui Bruno Fernandes să șutează din voleu, dar mingea s-a dus pe lîngă poartă. Portugalia s-a desprins pe tabela de marcaj în urma autogolului lui Samet Akaydin din minutul 29. Autogolul fundașului legitimat la Fenerbahce este al șaselea la acest Campionat European. Turcia a urcat imediat în atac, Kerem Aktürkoğlu a șutat puternic, iar portarul Diogo Costa a salvat. Cristiano Ronaldo a fost periculos în minutul 37. Acesta a tras din afara careului, dar a ratat ținta. Fază aproape similară la cealaltă poartă. Orkun Kökçü a șutat din afara careului, dar Diego Costa a intervenit și a reținut balonul.

Lusitanii au continuat să marcheze și în repriza secundă. În minutul 56, Cristiano Ronaldo i-a pus o minge pe tavă lui Bruno Fernandes, iar acesta nu putea rata din cîțiva metri. "CR7" își putea trece și el pe numele marcatorilor, însă lovitura sa de cap nu a avut precizie. Cu sacii în căruță, portughezii s-au apărat sus, iar turcii nu au putut marca golul de onoare.


După această partidă, Portugalia este liderul clasamentului grupei F cu 6 puncte la activ. Turcia a rămas pe locul doi cu 3 puncte, iar Cehia și Georgia au cîte un punct. În ultima etapă a fazei grupelor, Portugalia va juca cu Georgia, iar Turcia cu Cehia.

Ambele partide se vor disputa în data de 26 iunie de la ora 22.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?