COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Tik Tok și Youtube au anunțat blocarea conturilor operate de talibani

19 aug. 13:31   În lume
1273 0

TikTok și YouTube au anunțat blocarea conținutului legat de talibani. Anterior, acest lucru a fost anunțat și de Facebook.

Facebook a raportat că califică talibanii drept o organizație teroristă, prin urmare va continua să blocheze conținutul legat de această mișcare pe toate serviciile sale, inclusiv pe Facebook și Instagram, relatează Noi.md cu referire la Nokta.md.

Compania a menționat că are o echipă dedicată de experți din Afganistan, care sînt vorbitori nativi de Dari și Pashto și care au cunoștințe despre contextul local. „Indiferent de faptul cine este la putere, vom lua măsuri corespunzătoare împotriva conturilor care încalcă regulile noastre”, a spus Facebook.

În același timp, mass-media raportează că talibanii continuă să folosească mesagerul WhatsApp al Facebook. Criptarea corespondenței nu permite blocarea membrilor organizației în messenger. Totodată, un purtător de cuvînt al Facebook a spus că compania folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a identifica talibanii folosind date necriptate: nume, imagini de profil și descrieri ale chaturilor publice.

Un purtător de cuvînt al TikTok a declarat că compania consideră talibanii o organizație teroristă și continuă să elimine conținutul care îi laudă, îi glorifică sau îi susține.
Reprezentantul YouTube de asemenea a declarat că serviciul va elimina conturile talibane.


Purtătorul de cuvînt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, are un cont pe Twitter cu peste 300.000 de abonați. În același timp, serviciul de presă al rețelei sociale, ca răspuns la o întrebare a BBC, a vorbit despre politica îndreptată împotriva organizațiilor teroriste și a manifestărilor de ură, potrivit cărora conturile care promovează terorismul sau violența împotriva civililor vor fi blocate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽