X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Legi dure într-o țară privind utilizarea reţelelor sociale

24 ian. 23:30   Externe
1993 0

Sri Lanka a adoptat o lege, care impune pedepse grele de închisoare utilizatorilor reţelelor sociale pentru postările pe care autorităţile le consideră false sau că ar constitui o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Principalul partid de opoziţie a susţinut că legea urmăreşte să înăbuşe disidenţa în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din acest an, în timp ce companiile internaţionale de internet şi tehnologie au avertizat că este nefuncţională.

Coaliţia pentru Internet din Asia, care include Apple, Google, Yahoo, Meta şi X, a avertizat înainte de adoptarea proiectului de lege că este nefuncţional şi ar dăuna creşterii potenţiale şi investiţiilor străine directe în economia digitală din Sri Lanka, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Ministrul Securităţii Publice, Tiran Alles, a negat că legea are drept scop înăbuşirea opoziţiei, argumentînd că ar contribui la stoparea înşelătoriilor şi hărţuirii online.

Directorii platformelor de social media s-ar putea confrunta cu pedepse cu închisoarea de pînă la 10 ani, dacă nu vor dezvălui detalii despre utilizatorii acuzaţi că au creat postări considerate ilegale conform noii legi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?