Preşedintele stiri: 3022

WhatsApp a închis o linie de asistenţă înfiinţată de talibani

18 aug. 22:00   În lume
1382 0

Compania Facebook a închis o linie de asistenţă înfiinţată pe WhatsApp de către talibani pentru a răspunde eventualelor plîngeri ale afganilor, informează ediţia de marţi a publicaţiei Financial Times, transmite AFP.

"Sîntem obligaţi să ne pliem legilor americane privind sancţiunile. Aceasta include interzicerea conturilor care se prezintă drept conturi oficiale ale talibanilor", a declarat pentru AFP un purtător de cuvînt al WhatsApp.

Talibanii, care au preluat duminică puterea la Kabul, au anunţat săptămîna trecută că au înfiinţat un număr special pentru ca populaţia să li se poată adresa.

"Cerem mai multe informaţii de la autorităţile americane competente, dată fiind evoluţia situaţiei în Afganistan", adaugă mesageria, refuzînd să ofere mai multe detalii.

Deciziile marilor platforme în ceea ce priveşte moderarea conţinuturilor postate online de talibani vor fi urmărite îndeaproape, în condiţiile în care grupul islamist a anunţat marţi că va forma un guvern.

"Talibanii sînt consideraţi organizaţie teroristă de legea americană şi noi i-am interzis în toate serviciile noastre, potrivit reglementării noastre asupra organizaţiilor periculoase", a amintit marţi dimineaţa un purtător de cuvînt al Facebook.

Platforma a precizat că are o echipă de experţi dedicată, care vorbesc limbile din Afganistan, pentru a-i ajuta să identifice posibilele probleme.

Twitter şi YouTube au reglementări similare, chiar dacă Twitter nu-i interzice a priori pe talibani, exceptînd conţinuturile care încalcă regulile sale privind violenţa sau manipularea conţinuturilor.

Purtătorul de cuvînt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, s-a folosit duminică de Twitter pentru a anunţa că talibanii au "intrat în oraşul Kabul pentru a asigura acolo securitatea".

Mii de afgani au fugit săptămîna trecută din oraşele capturate de talibani în nordul Afganistanului şi s-au refugiat în capitală. Unii relatează scene atroce, despre trupuri abandonate pe străzi, fete răpite pentru a fi căsătorite, tineri înrolaţi cu forţa. Însă talibanii au negat aceste acuzaţii.

Marţi, în timpul primei lor conferinţe de presă, talibanii au dat asigurări că războiul s-a încheiat în Afganistan şi că toţi adversarii lor vor fi iertaţi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X