COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Tabloul necunoscut a lui Van Gogh a apărut la Drenthe (VIDEO)

18 ian. 2019,, 19:31   În lume
2205 0

Un cadou neașteptat și, posibil, foarte scump a primit Casa-muzeu „Vincent van Gogh” din Drenthe. Tabloul, despre care se presupune că a fost pictat de marele pictor olandez, a fost transmis Muzeului de către o locuitoare din Olanda, în vîrstă de 92 de ani, comunică Interfax, citînd postul de televiziune RTV Drenthe.

Pe pînza este reprezentată o cafenea cu vizitatori, în partea de jos acestuia aflîndu-se semnătura lui Vincent. A fost remarcat faptul că partea de jos a tabloului este deteriorată. În prezent, experții sînt înclinați să creadă că tabloul a fost pictat la Haga, unul dintre cele trei mai mari orașe din Olanda, în care artistul şi-a petrecut o parte din viața sa.

Verificarea autenticității tabloului va dura aproximativ un an. În cazul în care se va confirma autenticitatea tabloului lui Van Gogh, preţul acestuia va fi de zeci de milioane de dolari. În prezent, pînza se află într-un seif securizat.

Vincent Van Gogh - pictor olandez postimpresionist, care a realizat circa 800 de tablouri pe parcursul vieții sale. Creaţia lui Van Gogh a avut un impact major asupra dezvoltării picturii secolului al XX-lea.

În anul 1990 tabloul său "Portretul doctorului Gachet" a fost vîndut la licitaţia Casei Christie's contra sumei record de 82,5 milioane de dolari SUA (iar dacă ţinem cont de inflație – în prezent suma s-ar ridica la aproximativ 160 de milioane de dolari), rămînînd pe parcursul a 15 ani - cel mai scump tablou din istorie.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X