Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

SUA: Turcia ar putea ajunge la un acord cu Finlanda și Suedia înainte de summitul NATO de la Madrid

23 iun. 12:00   Război în Ucraina
1673

Statele Unite speră că se va ajunge în curînd la o rezoluție pozitivă asupra problemelor litigioase dintre Turcia, Finlanda și Suedia cu privire la candidaturile la NATO ale celor două țări scandinave.

Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Karen Donfried, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

"Sîntem încrezători că această problemă va fi rezolvată într-un mod pozitiv. Există un sprijin larg și profund în întreaga alianță NATO pentru ca Finlanda și Suedia să se alăture", a spus ea.

Potrivit acesteia, Washingtonul înțelege că discuțiile dintre părți la începutul acestei săptămîni au fost constructive. Donfried a mai spus că Statele Unite consideră că Turcia și Suedia pot ajunge la un acord mult așteptat înaintea de începutul lucrărilor summitului de la Madrid.

Finlanda ar fi respins una dintre cererile Turciei de a adera la NATO, refuzînd extrădarea susținătorilor PKK și a învățăturilor lui Fethullah Gülen.
Reamintim că Turcia blochează intrarea Suediei și Finlandei în Alianța Nord-Atlantică, acuzîndu-le că sprijină o organizație teroristă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав