X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Asistentul lui Erdogan a numit condițiile pentru admiterea Suediei în NATO

22 iun. 21:45   Război în Ucraina
1429

Pentru ca Suedia să obțină undă verde de la Turcia pentru a se alătura NATO, Stockholm trebuie să convingă Ankara de refuzul de a finanța membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Această condiție, într-un interviu cu Svenska Dagbladet, a fost invocată de șeful Departamentului de Comunicații al Administrației președintelui turc Recep Tayyip Erdogan Fahrettin Altun.

Asistentul liderului turc a subliniat că eforturile guvernului suedez în domeniul combaterii terorismului nu inspiră încredere. Potrivit părții turce, în urmă cu doar cîteva luni, Stockholm nici nu s-a gîndit să recunoască prezența rețelei PKK în țară și problemele asociate acesteia.

Altun a subliniat că poporul Turciei nu are încredere în vorbele europenilor, întrucît promisiunile Europei nici privind apartenența la Uniunea Europeană, nici în problema Ciprului, nici privind lupta împotriva migrației ilegale și terorismului nu au fost îndeplinite. Asistentul lui Erdogan a reiterat că Suedia ar trebui să înceteze să susțină PKK și să cocheteze cu organizația Fethullahist recunoscută de Turcia drept teroristă (FETO).

Anterior, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Ankara va continua să se opună intrării Finlandei și Suediei în NATO. Potrivit acestuia, membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan și YPG, care sînt recunoscute ca grupări teroriste în Turcia, „sînt prezenți în parlamentul suedez”, „demonstrează pe străzile din Stockholm” și acordă interviuri posturilor TV suedeze și finlandeze.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав