COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

SUA au criticat Georgia pentru retragerea din acordul cu opoziția

29 iul. 17:35   În lume
1509 0

Ambasada SUA în Georgia a criticat decizia partidului de guvernămînt georgian ”Грузинская мечта — Демократическая Грузия” de a anula acordul semnat între acesta și reprezentanții partidelor de opoziție pe 19 aprilie. Declarația este publicată pe site-ul misiunii diplomatice.

În comunicatul de presă se spune că Statele Unite este "îngrijorat și iritat" de retragerea unilaterală a forței politice de guvernămînt din acord, a cărui semnare a fost realizată datorită negocierii îndelungate și dificile între toate părțile implicate în conflictul din țară. "Washingtonul este din ce în ce mai preocupat de eșecurile repetate pe calea către viitorul democratic al Georgiei", se arată în raport.

Ambasada SUA a subliniat necesitatea de a respecta acordul, deoarece, pe lîngă concentrarea sa asupra încetării crizei politice din Georgia, este și o foaie de parcurs pentru reformele democratice necesare pentru aderarea țării la Uniunea Europeană (UE) și NATO.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X