COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2917
Puterea stiri: 6627

SUA au criticat Georgia pentru retragerea din acordul cu opoziția

29 iul. 17:35   În lume
1326 0

Ambasada SUA în Georgia a criticat decizia partidului de guvernămînt georgian ”Грузинская мечта — Демократическая Грузия” de a anula acordul semnat între acesta și reprezentanții partidelor de opoziție pe 19 aprilie. Declarația este publicată pe site-ul misiunii diplomatice.

În comunicatul de presă se spune că Statele Unite este "îngrijorat și iritat" de retragerea unilaterală a forței politice de guvernămînt din acord, a cărui semnare a fost realizată datorită negocierii îndelungate și dificile între toate părțile implicate în conflictul din țară. "Washingtonul este din ce în ce mai preocupat de eșecurile repetate pe calea către viitorul democratic al Georgiei", se arată în raport.

Ambasada SUA a subliniat necesitatea de a respecta acordul, deoarece, pe lîngă concentrarea sa asupra încetării crizei politice din Georgia, este și o foaie de parcurs pentru reformele democratice necesare pentru aderarea țării la Uniunea Europeană (UE) și NATO.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽