Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Statuia lui Cristiano Ronaldo, din India, a provocat indignare

30 dec. 2021,, 21:00   Război în Ucraina
2420 0

O nouă statuie a lui Cristiano Ronaldo a divizat lumea. Motivul de la care a pornit totul

Amplasată în vestul statului Goa, acolo unde fotbalul este extrem de popular, statuia lui Ronaldo era menită să-i inspire pe tineri și mai ales pe fotbaliștii aflați la început de drum, transmite Noi.md cu referire la digisport.ro.

Numai că Goa a fost colonie portugheză, iar momentul inaugurării a fost exact cînd s-au împlinit 60 de ani de la eliberarea de sub regimul lusitan, cu 14 ani mai tîrziu față de momentul în care restul statelor indiene au scăpat de statutul de colonie britanică.

În momentul inaugurării, unii oameni au considerat totul drept o mare insultă și au apărut fluturînd steaguri negre, în semn de protest, așa cum precizează publicația indiană Times.

"E un sacrilegiu", a fost una dintre reacții după inaugurarea statuii lui Cristiano Ronaldo în India


"sînt foarte dezamăgit să aflu că statuia lui Ronaldo a fost dezvelită. Trebuie să învățăm să fim mîndri de eroii noștri, precum Samir Naik sau Bruno Coutinho", a fost opinia unui localnic, citat de agenția de știri IANS.

"Să ridici o statuie a unui fotbalist portughez chiar în acest an este un sacrilegiu. Noi condamnăm asta. Mulți luptători pentru libertate din Goa au fost insultați", a spus activistul Guru Shirodkar.

Pe de altă parte, naționala de fotbal a Portugaliei este foarte populară în statul indian Goa, mai ales că mulți localnici au trăit în Portugalia și au familii acolo.

Un jurist local, Michael Lobo, a postat o fotografie cu el alături de statuia lui Cristiano Ronaldo, alături de o explicație: "A fost făcut la cererea tinerilor noștri, pentru a duce fotbalul la un alt nivel".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?