COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Șeful MAE al Belarusului a declarat despre încercările de a face din țara sa o „a doua Ucraină”

20 iul. 17:40   În lume
1050 2

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Belarus Vladimir Makei consideră că deciziile politice ale țărilor occidentale în raport cu țara sa sînt „iresponsabile și imprevizibile”. Acest lucru a fost relatat de BELTA.

El a declarat despre încercările de a transforma țara lui în „o a doua Ucraină” și un punct fierbinte pe harta Europei, în timp ce Minskul caută o soluționare diplomatică a tuturor disputelor.

Makei a subliniat că Belarusul nu intenționează să „ardă poduri în urma sa” și încearcă să „păstreze stabilitatea fragilă” în regiune, în timp ce împotriva țării sale este dus „un război comercial, economic și politic, pînă la amenințări teroriste”. „Ceea ce se întîmplă în raport cu Belarusul depășește înțelegerea umană. Este un Joc fără reguli”, a subliniat ministrul.

Anterior, Makei a declarat despre încercările forțelor externe de a face din Belarus o „a doua Ucraină”. El a explicat acest lucru prin dorința Occidentului de a crea o „centură neprietenoasă” în jurul Rusiei, a cărei consolidare îi îngrijorează pe liderii lor. Mai tîziu Makei a îndemnat să se dea un răspuns la războiul hibrid din partea Occidentului prin consolidarea relațiilor cu Rusia și China.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽