Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Secretarul General al NATO: "Acesta devine tot mai mult un război de uzură"

26 mai. 14:45   Război în Ucraina
1813

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a intrat în stadiul de epuizare, de aceea este greu de prognozat momentul sfîrșitului său. În acest sens, țările NATO ar trebui să fie pregătite pentru un sprijin îndelungat pentru Ucraina.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la un interviu cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru ediția poloneză Rzeczpospolita.

El a menționat că în cele 13 săptămîni de război, Rusia a făcut greșeli strategice grave, iar președintele rus Vladimir Putin nu a putut să-și realizeze planul privind capturarea rapidă. În același timp, Ucraina și-a dovedit disponibilitatea și capacitatea de a rezista.

Stoltenberg a îndemnat aliații să fie pregătiți pentru faptul că războiul va fi îndelungat, de aceea Ucraina va avea nevoie de sprijin pe termen lung.

"Prima sarcină a NATO este de a acorda ajutor și pe termen lung. De aceea, mă adresez aliaților cu rugămintea de a reînnoi proviziile. Pentru că este din ce în ce mai mult un război de uzură", a spus el.


Secretarul General a reiterat de asemenea că NATO nu participă la conflict și încearcă să prevină escaladarea.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав