Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1125

Scholz a răspuns criticii Ucrainei cu privire la întîrzierile în aprovizionarea cu arme

21 iun. 14:45   Război în Ucraina
1867 0

Berlinul oferă Kievului toată asistența militară necesară, iar orice întîrzieri anunțate de partea ucraineană au legătură cu necesitatea de a instrui militarii ucraineni să folosească tehnica occidentală. Despre acest lucru a declarat cancelarul german Olaf Scholz, răspunzînd criticii într-un interviu acordat ziarului Münchner Merkur.

După cum a menționat jurnalistul publicației, afirmațiile părții ucrainene sînt legate de întîrzierea sau chiar lipsa livrărilor armelor promise.

Drept răspuns, Scholz a răspuns brusc că "o mare parte din ceea ce se vorbește în această țară pur și simplu nu corespunde relității". Politicianul a concluzionat că înțelege de ce este criticat, dar nu va permite ca acest lucru să afecteze cursul pe care l-a ales.

"Unii subestimează complexitatea problemei. Dacă furnizăm cele mai noi arme, cum ar fi obuziere autopropulsate sau sisteme de rachete antiaeriene, soldații trebuie instruiți, de altfel echipamentul nu va fi utilizat eficient... Oricine crede că armele sînt la fel de accesibile ca o mașină de la un dealer, se înșeală profund", a spus cancelarul.

Ucraina într-adevăr critică politica autorităților germane pentru întîrzierile în furnizarea de arme, pe de o parte, precum și pentru asistența oferită prea tîrziu, pe de altă parte.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав