TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Şase aeronave de vînătoare au ajuns din greşeală la un festival de muzică

Şase aeronave de vînătoare au ajuns din greşeală la un festival de muzică

Şase aeronave de vînătoare care participau la comemorarea a 100 de ani de la moartea pionierului aviaţiei elveţiene Oskar Bider trebuiau să efectueze un zbor peste oraşul Langenbruck din nord-vestul ţării, dar au ratat ţinta cu aproximativ 6 km, potrivit presei locale.

”Circumstanţe nefericite”, au fost cauza de bază a erorii potrivit purtătorului de cuvînt al forţelor aeriene elveţiene. De fapt, după cum a informat publicaţia Le Matin, în timpul apropierii de ţintă, şeful echipei a observat un cort în oraşul Mümliswil, ceea ce l-a determinat să zboare pe deasupra lui.


Însă, acolo se desfăşura un festival de muzică, cei care asistau la festival bucurîndu-se astfel de spectacolul aviatic.

Aceste zboruri se desfăşoară de obicei folosind hărţi, ceasuri sau referinţe vizuale de la sol. Mai mult decît atît, cele şase aparate de zbor nu sînt dotate cu GPS sau tehnologii moderne care le-ar fi ajutat să zboare peste ţinta corectă la momentul potrivit.

In alte cazuri, unul dintre membrii echipajului sau comandantul se află la sol şi ghidează piloţii prin radio, asemenea erori fiind evitate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load