AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

S-a aflat cînd de fapt a apărut pandemia de COVID-19 în SUA

16 iun. 2021,, 19:30   Război în Ucraina
2262 0

Coronavirusul responsabil pentru COVID-19 a fost prezent în Statele Unite cel puţin din decembrie 2019, cu mai multe săptămîni înainte de primul caz confirmat din ianuarie 2020, potrivit unui nou studiu publicat marţi, citat de AFP și Agerpres.

Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite au analizat 24.000 de probe de sînge prelevate de la voluntari din ţară între 2 ianuarie şi 18 martie 2020.

Anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost detectaţi la nouă pacienţi – prin două teste serologice diferite pentru a minimiza riscul de fals pozitiv.

Anticorpii căutaţi prin aceste teste (IgG), care „neutralizează” capacitatea virusului de a infecta celulele, apar abia la două săptămîni după infectare.

Primele eşantioane pozitive provin de la participanţi din Illinois şi Massachusetts, luate la 7 şi, respectiv, 8 ianuarie 2020, sugerînd că virusul i-a infectat la sfîrşitul lunii decembrie.


Prin urmare, aceste persoane nu se aflau nici în New York, nici în Seattle, două oraşe care a fost considerate a fi poarta de intrare a virusului.

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspîndirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, cînd testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Lucrările, publicate în revista Clinical Infectious Diseases, confirmă rezultate similare ale Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), care au ajuns la aceeaşi concluzie în noiembrie anul trecut.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав