Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Rusia a explicat refuzul Germaniei de a furniza Ucrainei tancuri Leopard

21 ian. 09:45   Război în Ucraina
2790 0

Fostul viceministru rus de Externe, Serghei Ordzhonikidze, a explicat refuzul Germaniei de a furniza Ucrainei tancuri Leopard.

El și-a împărtășit părerea într-un interviu pentru Izvestia.

Potrivit diplomatului, la germani încă mai există "sentiment de vinovăție istorică" față de poporul rus. El a reamintit că în timpul Marelui Război pentru apărarea Patriei, tancurile germane au ucis oameni ruși.

"Probabil, conștiința nu a dispărut complet. De asemenea, este important ca parlamentul Germaniei să se pronunțe împotriva acestuia. Guvernul, desigur, poate să nu țină cont de opinia Parlamentului, dar acest lucru va merge împotriva opiniei deputaților aleși de popor. Populația se declară împotriva faptului ca tancurile germane să ucidă cetățeni ruși", a explicat Ordzhonikidze.

În același timp, fostul viceministru de Externe nu a exclus faptul că Polonia, care deține în arsenalul său tancuri Leopard, le poate transfera în Ucraina fără a consulta poziția Germaniei.

Anterior, ziarul german Süddeutsche Zeitung, cu referire la sursele sale, a scris în ce condiții cancelarul german Scholz a fost de acord să furnizeze tancuri Leopard 2 Ucrainei. Ziarul a anunțat că, într-o discuție telefonică cu președintele american Joe Biden, cancelarul a precizat că Germania este gata să facă concesii Statelor Unite cu privire la problema asistenței militare acordate Ucrainei dacă și Washingtonul va începe să furnizeze tancuri.

16
0
2
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий