COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Reacția Kremlinului cu privire la decizia lui Trump privind Înălțimile Golan

26 mar. 2019,, 12:09   În lume
1653 0

Kremlinul regretă decizia președintelui american, Donald Trump, de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

"O astfel de decizie are consecințe negative atît din punctul de vedere al reglementării situației în Orientul Mijlociu, cît și din punctul de vedere al atmosferei generale în soluționarea politică din Siria", a spus Peskov.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a subliniat că acțiunile Washingtonului încalcă normativele dreptului internațional. "Ne pare foarte rău în această privință", a adăugat el.

Recunoașterea de către Washington a suveranității israeliene asupra Înălțimilor Golan a fost condamnată la Damasc. Ministerul de externe al țării a considerat această decizie "un atac asupra suveranității și integrității teritoriale" a Siriei.

Trump a semnat decretul pe 25 martie.


Apărținînd Siriei din 1944, Înălțimile Golan au fost capturate de Israel în timpul Războiului de Șase Zile din 1967. În 1981, parlamentul israelian a adoptat legea privind Înălțimile Golan, care a proclamat unilateral suveranitatea țării asupra acestui teritoriu. Rezoluția 497 a Consiliului de Securitate al ONU a recunoscut atunci anexarea ca fiind nevalidă, însă Damasc continuă să considere aceste teritorii drept ale sale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽