Putin, despre vremuri grele în urma prăbușirii URSS: Am lucrat ocazional șofer de taxi

13 dec. 2021,, 12:00   Război în Ucraina
2877 1

Vladimir Putin spune că a fost șofer de taxi după căderea Uniunii Sovietice. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui documentar care va fi difuzat în curînd la televiziunea rusă.

Fostul agent al serviciului secret al KGB, Vladimir Putin, care a deplîns căderea imperiului sovietic în trecut, a declarat aproximativ 30 de ani mai tîrziu că evenimentul rămîne o „tragedie” pentru „majoritatea cetățenilor”, potrivit unor fragmente din „Rusia. Istorie recentă”, film care urmează să fie difuzat la Pervîi Canal, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Sfîrșitul URSS a adus o perioadă de instabilitate economică care a aruncat mulți oameni în sărăcie, pe măsură ce Rusia nou independentă a trecut de la comunism la capitalism.

„Uneori a trebuit să cîștig niște bani în plus”, a spus Putin în documentar, explicînd că a lucrat ocazional ca șofer de taxi pentru a-și suplimenta veniturile.

„Adică, să cîștigi bani în plus cu mașina, ca șofer personal. Este neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar, din păcate, așa a fost”, spune Putin în documentar.


Servitor loial al Uniunii Sovietice, Putin a fost îngrozit cînd aceasta s-a prăbușit, numind-o cîndva „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea”.

„La urma urmei, ce este prăbușirea Uniunii Sovietice? Este prăbușirea Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, a spus liderul rus, citat în film.

Rusia a fost centrul Uniunii Sovietice, care sa extins pentru a include 15 republici, întinzîndu-se de la Marea Baltică în vest pînă în Asia Centrală.

În 1991, zguduită de dificultățile economice, Uniunea Sovietică s-a dezintegrat și Rusia a devenit o națiune independentă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?